Cik Talkative
Lovely Owner

Hye :) Welcome to my unprivate diary ♥



Diaries Owner Linkies Stuff

Hello earthlings or Aliens :/ Welcome to my blog :) Leave your footprints , please ? It'll be easy for me to blogwalking yours ♥


Footprints! ♥





Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: SitiSyuhadah
Re-Edited By: Miss T



CINTA TOPI DAN SKAF :- Bab 18

"Mummy ! Sampai hati Ariel , Kenapa dye buat Tila macam niey ? "  Pekik Tila .

"Tila , Mummy pun tak sangka Ariel macam niey kan ? Mesti pompuan tu yang buat Ariel macam ni " Jelas Puan Sharifah Aisyah .Tila Emry yang sedang mundar mandir tiba tiba bergerak ke arah Puan Sharifah Aisyah yang tampaknya ingin menceritakan lebih lanjut .

"Maksud Mummy ?" Soal Tila Emry yang jelas kebingungan . Dye yakin , Mummy nya mesti ada rancangan untuk memisahkan Zafriel Aiman dan Ariana Qistina , meskipun mereka dah berkahwin , tak bermakna mereka hidup bahagia . \ .

"Orang yang berumah tangga ni , biasanya banyak dugaan . Kitalah yang akan buat dugaan tu .Telefon Penyiasat persendirian Mummy , Uncle Badrol ."

"So , nak buat apa dengan Uncle Bad tuu . Hishh , dye tuu tak reti buat kerja la Mummy ." Jelas Tila . Manja 

"Tila sayang , dengar cakap Mummy . Mummy tahulah nak buat macam mana ."



"Bad , Ada job kat kau . Kau dengar sini baik baik eh , Aku nak kau cari Mohamad Aidil bin Mohamad Ridzuan . Orang Penang , Bekas kekasih Ariana Qistina yang aku cerita dulu . Mane aku tahu nama dye , tak penting . Aku nak kau cari dye , kau bagi cek RM100 000 kat dye , and then kau suruh dye jumpa aku .Bagi alamat aku kat dye . Kalau dye lesap dengan cek tu sekali , tahulah nasib dye ."

"Baik Puan ." Jawab Badrol dengan tegas .

Ariana Qistina , Kau buat anak aku kecewa . Kau belum kenal aku siapa . Kau dengan Bapak kau sama saja , Sama sama bodoh , lembab . Ini Sharifah Aisyah laaa , tak pernah kalah dengan sesiapa pown .



"Bang , Ina ingat Ina nak bukak cawangan baru laa butik Ina tuu ." jelas Ariana Qistina dengan lembut sambil menuangkan air ke dalam cawan untuk suami kesayangannya .Ariana menarik kerusi ke sebelah Zafriel Aiman untuk duduk di sebelahnya . Suasana di halaman rumahnya amat mendamaikan .

"Elok jugak , Tapi siapa yang nak jaga butik kat Cawangan yang baru tu ?" Jawab Zafriel Aiman sebelum meneguk air yang dibuat oleh isterinya sebentar tadi . Setelah meminum air itu , Zafriel meletakkan air di atas meja lalu kembali membaca akhbar Metro yang dibelinya awal pagi tadi . 

"Alaaaa . Tahulah Ina nak cari perkerja , kawan kawan Ina pun Ramai yang menganggur . Boley je amek diorang kerja kat butik Ina ." Kata Ariana Qistina sambil menarik tangan suaminya , berharap Zafriel Aiman manatap matanya ketika bercakap dengannya .

Tapi hampa malah Zafriel Aiman menarik kembali tangannya lalu kembali membaca akhbar Metro . Ariana Qistina berasa sungguh kecewa dan sedih lalu dye bagun untuk melangkah pergi dari situ . tapi tangannya dipegang Zafriel lalu Zafriel bangun dan menarik Ariana Qistina agar berdiri menghadapnya .

"Abang mintak maaf sayang . Abang just , pening dengan kerja . Banyak sangat ." jelas Zafriel dengan nada suaranya yang semakin perlahan lalu dye kembali duduk dan meraup mukanya dengan dua dua belah tapak tangannya .

"Habis tu you bawak balek masalah pejabat sampai rumah buat apa ? Tak kira betapa besar masalah kat pejabat you tu , you tak boleh bawak balek rumah , I tak suka ." Ariana Qistina memandang tepat ke mata Zafriel Aiman ,tajam.

"You tak boleh cakap dengan sopan ke dengan I ? I kan suami You ." Jelas Zafriel yang kembali berdiri .

"Suka hati I laaa ! " Ariana berlari masuk ke dalam rumah lalu menuju ke bliknya . Dye menangis sendiri di dalam kesepian hidupnya . Entah kenapa , tiba tiba , dye merindukan Arwah ayahnya , Datuk Elias .


Sepanjang pertengkaran itu , Ada sepasang mata memerhati dengan penuh puas . Tila Emry tersenyum sinis . Tidak sia sia kedatangannya , dapat melihat drama percuma . Betullah apa mummy cakap , Diorang tak semestinya bahagia .